Potetball glutenfri

Klassisk potetball/raspeball med poteter og flesk, glutenfri type.

 

INGREDIENSAR I VEKTREKKEFØLGE:
Poteter, gluten- og melkefritt basemjøl (kveitestivelse), glutenfri havregryn, salt, potetflakes. Fyll: kverna og salta sideflesk.

Oppbevarast kjølig (0-4°C). Produktet er pakka og varmebehandla.

SERVERINGSTIPS:
Småkok i kasserolle i lag med kålrabi, gulrot evt. saltkjøtt i minimum 45-60 min. Tilsett buljong eller salt i kokevatnet. Koketid pa 60 min. gir mør potetball, 45 min. gir fastare potetball. Kan gjerne trekke opptil 2 timar, då blir den mørare.

 

Næringsinnhald pr. 100 gram:

Energi:                          581 kJ (138kcal)
Fett:                              1,9g
-derav metta fett: 0,54g
Karbohydrat:                21,2g
-derav sukkerartar:      2,5g
Protein:                         7,49g
Salt:                               1,51g