Potetball glutenfri
Klassisk potetball/raspeball med poteter og flesk, glutenfri type.
INGREDIENSAR I VEKTREKKEFØLGE:
Poteter, gluten- og melkefritt basemjøl (kveitestivelse), glutenfri havregryn, salt, potetflakes. Fyll: kverna og salta sideflesk.
Oppbevarast kjølig (0-4°C). Produktet er pakka og varmebehandla.
SERVERINGSTIPS:
Småkok i kasserolle i lag med kålrabi, gulrot evt. saltkjøtt i minimum 45-60 min. Tilsett buljong eller salt i kokevatnet. Koketid pa 60 min. gir mør potetball, 45 min. gir fastare potetball. Kan gjerne trekke opptil 2 timar, då blir den mørare.
Næringsinnhald pr. 100 gram:
Energi: 581 kJ (138kcal)
Fett: 1,9g
-derav metta fett: 0,54g
Karbohydrat: 21,2g
-derav sukkerartar: 2,5g
Protein: 7,49g
Salt: 1,51g